NIMIC NU SE COMPARĂ CU LIBERTATEA CARTELEI PREPAY
Niciun abonament din lume indiferent de numele operatorului de telecomunicații, nu se compară cu libertatea pe care poate să ți-o ofere cartela PrePay. Acest lucru a devenit mai mult decât evident în ultimii ani, motiv pentru care există o migrare masivă spre zona PrePay a clienților de abonamente. De fapt, cine a avut măcar o dată de-a face cu un abonament la o firmă de telecomunicații din România, sunt șanse mari să nu-și mai dorească un al doilea abonament.
Libertatea pe care o oferă cartela PrePay utilizatorului este neprețuită. Discutăm astăzi despre prestatorii de servicii pe bază de abonament din România și despre motivele principale pentru care astăzi puțini sunt cei care mai doresc să se înhame timp de 24 de luni la un abonament, indiferent de prețurile foarte bune la telefoanele mobile oferite de companiile de telecomunicații clienților de abonamente. Dar de ce foarte multă lume preferă să achiziționeze o reîncărcare cartela Vodafone în detrimentul unui serviciu mult mai comod precum abonamentul?
Cele mai des întâlnite probleme cu abonamentele de telecomunicații
1. Abonamentul înseamnă contract, iar odată ce ai semnat un contract, trebuie să-l duci până la capăt. Nu contează că treci prin perioade greu încercate din punct de vedere financiar, ori că ți-ai schimbat domiciliul iar la noua adresă operatorul nu are prea bun semnalul. 24 de luni ai semnat, 24 de luni ești legat de operator. Nu mai plătești abonamentul? Vei fi hăituit prin tribunale apoi de firmele de recuperări și de executori judecătorești.
2. Facturile care nu corespund cu realitatea, sau dacă corespund, au în spate lucruri pe care clientul nu le-a dorit. Se întâmplă foarte des în România ca facturile să vină nu neapărat umflate artificial de operator, dar umflate din cauza unor servicii lăsate active în momentul activării abonamentului dar despre care clientului nu i s-a spus. De aici la circ mai este doar un pas, identificarea problemei presupune mult timp pierdut în telefon cu roboții de la Call Center și evident nervi.
3. Abonamentele devin limitate dacă cumva clientul le folosește prea mult. Există și această posibilitate, ca operatorul să limiteze beneficiile clientului pe motiv că acesta face abuz de serviciu. Nu puțini sunt cei care au pățit asemenea minuni, au existat chiar prin presă articole cu abonamente limitate pe motiv că clientul a utilizat mai mult decât nelimitat ceea ce e mai mult decât absurd, clientul într-adevăr vorbind foarte mult la telefon.
4. Lipsa de respect față de clienți este poate una dintre cele mai mari probleme ale firmelor de telecomunicații. Această lipsă de respect iese în evidență în momentul în care clienții au nevoie de informații și sunt nevoiți să sune la call center. Acolo începe circul, sunt clienți care așteaptă chiar și 45 de minute să fie preluați de un operator, ceea ce este absolut inadmisibil. Clientul trebuie servit într-un timp util, iar timp util nu înseamnă în niciun caz 45 de minute.
5. Lipsa de respect a operatorilor din call center – o nouă problemă. Mulți dintre noi am avut abonamente și ne-am confruntat cu operatori arțăgoși, care în loc să ne rezolve problemele mai tare ne-au enervat prin atitudinea lor indolentă pe care culmea noi ca și clienți o plătim. La call center ar trebui să lucreze oameni foarte calmi cu foarte mult bun simț care realizează faptul că în 7 din 10 cazuri, vor avea contact cu clienți nemulțumiți și deja foarte nervoși.
Așadar, este mai mult decât evident faptul că mulți clienți de abonament s-au cam săturat de aceste probleme și au migrat spre zona de PrePay, o zonă mult mai liberă, preferă să-și cumpere o reîncărcare cartela Vodafone, Orange sau Telekom prin intermediul portalurilor de genul re-incarcare.ro din confortul casei lor și să nu mai aibă treabă cu contracte, cu facturi, cu așteptatul 45 de minute în call center până să fie preluați de un operator.